zaterdag 19 november 2011

Hoe overleef ik mijn pubers?

Sinds een tijdje is in scrappersland het 'smashbook' helemaal hot. Dit is te vergelijken met een plakboek van vroeger, waarin niet alleen foto's maar ook veel tekst, kaartjes, bonnetjes en ander materiaal ingeplakt worden. Niet strak en netjes. Geen dessinpapier en bloemetjes. Maar 'smash' je verhaal erin en klaar.
Zoals wel vaker met nieuwe dingen werd ik toch ook enthousiast hierover. En na een paar dagen broeden ben ik begonnen met mijn eigen smashbook, dat de titel 'hoe overleef ik mijn pubers?' heeft gekregen.

Een schrift met harde kaft van de Action heb ik hiervoor gebruikt. Titel erop geplakt en ik ben gaan schrijven... Af en toe een foto...

Wat teksten uit een tijdschrift...

En veel tekst, heel veel tekst (die ik niet op internet plaats). Het is ook een beetje therapeutisch om ermee bezig te zijn.

Hopelijk is er over een paar jaar rust hier in huis. En kunnen we ons afvragen "hebben we ons daar nu zo druk om gemaakt?"

Happy smashing!

Daniëlle

zaterdag 12 november 2011

Ja, hij is er weer!

Vol spanning gingen we wachten op het station.

Wessel hing op de kop.

Komt hij aan deze kant?

Ja, daar is de trein!

En daar is Sinterklaas.

Er waren ook veel pieten. En natuurlijk hadden ze pepernoten mee.

Wat een drukte bij het station.

Vanavond mogen we de schoen zetten... ;-)

Prettig weekend!

Daniëlle

maandag 7 november 2011

Eindelijk, een paar resultaten na het weekend

Eind oktober ben ik samen met 24 andere scrap'gekken' een weekend naar Brabant geweest. Deze spullen moésten allemaal mee... Alleen de bruine tas is gevuld met kleding, toiletspullen én beddengoed. De rest is scrapmateriaal... ;-)

En daar heb ik me een weekend lang vermaakt met kletsen, eten, drinken, weinig slapen, lachen én natuurlijk scrappen! Want daar kwam ik toch ook wel voor. Gelukkig was mijn inspiratie weer terug. Dat kwam mede door het gezelschap om me heen.

Janine had twee voorbeelden van een workshop "aan een kleerhanger" gemaakt. Deze wilde ik al heel lang maken en nu is het er dan eindelijk van gekomen. Hieronder één van mijn uitwerkingen, met foto's van alle kleinkinderen van mijn ouders. Het kadootje is inmiddels langsgebracht. Ik vond het zelf ook wel mooi gelukt.

Gewerkt met cracquelé (niet helemaal duidelijk op de foto) en zelf gemaakte bloemetjes.

Deze workshop heb ik nog een keer gemaakt, maar dan iets anders. Foto's hiervan volgen nog.

Daarnaast nog de twee layouts hieronder, een simpel kaartje (niet op de foto), en vier spreads voor het album van de zomervakantie van vorig jaar. Geïnspireerd door Nicole. Deze laat ik zien als het helemaal af is.

Het was een geslaagd weekend!

Groetjes, Daniëlle