woensdag 31 augustus 2011

Klaar!

Joehoe, ik ben klaar met de photochallenge! De opdrachten waren ergens opgesnord op het net door Jola en ik heb ze keurig elke dag uitgevoerd. Ik heb gemerkt dat ik het steeds leuker ging vinden om iets origineels op de foto te zetten en dit dan ook nog zo goed mogelijk. Ook had ik mezelf tot doel gesteld dat ik zelf de foto's moest maken én dat ze niet bewerkt mochten worden. Zelfs niet bijgesneden. En dat is gelukt. Hieronder de laatste opdrachten.

Dag 25, "iets roze", daarvoor ben ik naar het huis van mijn jongste zus gegaan. Zij woont samen met haar twee dochters in een waar roze, meisjesparadijs. ;-) Eerst het roze theeserviesje, toen naar buiten en alle roze kinderfietsen op een rijtje gezet, maar toen zag ik deze roze Barbie-auto. Oh, wat had ik die zelf graag willen hebben vroeger. Deze foto is het geworden.

Dag 26 "close-up". Na wat foto's van de spaken van de fiets van Lorenzo, die volgens André niet echt close-up waren, toch maar weer naar buiten. Rondkijken en bedenken "waar kan ik nou toch een foto van maken?" Regendruppels? Die waren er genoeg. Helaas... Heel wat foto's gemaakt, met verschillende instellingen. Deze vonden wij het mooist.

En toen was het alweer 27 augustus, "van een afstand" was de opdracht. Na het eten op de fiets gestapt en richting de kinderboerderij gegaan, ook nog foto's gemaakt van een soort keet die daar in de buurt stond (met graffity) en daarna kwam ik bij dit weiland met schaapjes.

Op 28 augustus regende het alweer. Ik was de hele dag een beetje lamlendig en had nergens zin in. Ook niet echt inspiratie voor de opdracht van die dag "bloemen"... Snel even achterthuis deze margrietjes op de foto gezet. ;-)

Opdracht 29 was "zwart/wit" en daarbij denk ik direct aan een koe. Zulke leuke beesten vind ik dat. Dus na het werk, snel eten en toen voor het sporten in de auto op zoek naar een koe. Ik kwam van alles tegen: paarden, maïs, schapen en een groep wielrenners, maar geen koeien... Oeps, ik was al bijna te laat voor mijn sportles toen ik toch bij een weiland kwam waar ook zwart/witte koeien liepen. Helaas stonden en keken ze niet zoals ik eigenlijk bedoeld had, maar ik heb toch deze foto kunnen maken die ik eigenlijk toch ook wel heel mooi vind. Ook al is de koe niet van voren te zien.

En toen kwam de laatste opdracht van het papiertje, nummer 30, opnieuw "een zelfportret". Ik had mij al bedacht om dat in de spiegel te doen. De spiegel thuis was te groot, ik hoefde er niet helemaal op, dus een heleboel foto's gemaakt in dit kleine spiegeltje dat bij ons op de muur van de schuur hangt. Lastig hoor om daarin een goede foto te maken.

Dat was dus het einde van de opdrachten. Maar augustus heeft 31 dagen. Dus heb ik André gevraagd om mij een laatste opdracht te geven. Dit werd "muziek". Sjonge, hoe zet je muziek nu op de foto? Ik wilde wel graag een muziekinstrument fotograferen, maar die vond ik nergens. Ik ben de Free Record Shop binnengelopen en heb gevraagd of ik de koptelefoon mocht fotograferen. De jongen achter de balie was wel verbaasd en vroeg of het misschien voor de krant was. ;-) Dit is de allerlaatste foto van mijn photochallenge.

Jola, bedankt voor het idee en de inspiratie. Ik heb er veel lol aan gehad. Op haar blog (een linkje staat hier in de linkerkolom) kun je de foto's van de anderen bekijken trouwens.

Daniëlle

9 opmerkingen:

Petra zei

Leuk die koptelefoon, je wordt steeds vrijer in het fotograferen van het e.e.a. he? Ik heb er ook plezier in en dan heb ik nog geen eens een spiegelreflex';-))

Fia zei

Ook weer zo knap bedacht weet je ik ga het gewoon missen al jouw mooie foto's!
Het was erg leuk!!!

Monique zei

Daan, wat geweldig om al je foto;s te zien. Ik vind dat je deze maand hele leuke en inspirerende foto's hebt gemaakt en ik hoop vaker foto's van jouw hand te zien!

Groetjes Monique

Anoniem zei

Compliment voor het trouwe volhouden en de vele, orginele foto"s !

Esther zei

Ik vind het echt super dat jij het zo goed hebt volgehouden om alle opdrachten te doen..
Het zijn allemaal weer leuke foto's geworden.

Nicky zei

wat heb je ontzettend mooi gefotografeerd Danielle!! echt, ik vind t top hoor! leuke opdrachten ook, lijkt me echt leuk zo'n lijst te volbrengen!

Ageeth zei

Helemaal Top Daan ! Dit is ook weer zo'n leuke originele foto. Je hebt er echt dagelijks werk van gemaakt. Super dat je het zo knap hebt volgehouden.
Liefs Ageeth

blogvanco zei

Knap zoals jij hier tegenaan bent gegaan Daan, met foto's "puur natuur", zonder bewerken enz.
Leuk om ze te zien. Ga je er nog wat mee doen? Albumpje of zo?

Kimmie_NL zei

Hoi hoi,
Wat maak jij mooie foto's zeg, en die stempels zien er ook gruwelijk mooi uit..
Liefs,
Kimmie