woensdag 24 augustus 2011

Weer wat foto's

Vandaag is het alweer 24 augustus, dat betekent opdracht 24 van de maand van de photochallenge waar ik aan ben begonnen. Vandaag is de opdracht "een dier". Dat moest natuurlijk ons eigen dier zijn. Stoelkussen op de grond gelegd en verschillende foto's van Toby gemaakt. Deze hebben we (André helpt me met kiezen, meestal kiezen we dezelfde) gekozen.

Op dag 20 was de opdracht "bokeh". Nadat ik bij Jola om uitleg had gevraagd en op internet heb gezocht naar wat dit betekent, werd het mij enigszins duidelijk. Het voorwerp of de persoon op de voorgrond is scherp en de achtergrond een beetje wazig, het beste met een bepaalde lichtinval (of zoiets... ) Nou ja, ik heb wat voorbeelden bekeken en getracht om mijn nichtjes, die hier waren, op de foto te krijgen met de bomen op de achtergrond. Het ging niet helemaal zoals ik wilde, zij deden precies de dingen die ik niét zei. Er zitten wel leuke foto's tussen, maar dat wat ik écht wilde... dat is een beetje te zien op deze foto.

Op dag 21 was de opdracht "zelfportret zonder gezicht". Daar was ik wel redelijk snel klaar mee.

En dan dag 22, "handen". Ik wist vrij snel dat ik de handen van mijn ouders hiervoor wilde gebruiken. Ik had ze de dag ervoor al gevraagd of ze model wilden zijn. Dat wilden ze wel, maar ze vroegen zich af of het niet direct kon. Maar nee, ik hou me streng aan de opdracht en die was voor de volgende dag. Hahaha. Deze foto vind ik zelf ook wel erg mooi. Het is precies wat ik in gedachten had.

Dag 23 "sunflare". Als ik het goed heb is dit dat je een baan zonlicht kunt zien op de foto... Na een dag met bewolking, regen en onweer ging hier aan het begin van de avond toch de zon schijnen. Dus ik achter de poort en bij de voortuin en daarna in het speeltuintje op zoek naar de 'sunflare'... lastig hoor. Nou ja, deze heb ik uitgekozen. Ik hoop dat ie goed is.

Dat was het dan weer, nog zes opdrachten te gaan.

Daniëlle

4 opmerkingen:

Margot zei

ik vind die foto met je nichtjes echt prachtig! wat een mooie sfeer!

Anja (scrappie) zei

Wat een prachtige foto's zeg heel erg mooi allemaal vind net als Margot de foto van je nichtjes het mooiste een hele mooie serene sfeer.

Anneke (An) Wijers zei

Je maakt mooie foto's Daan!
Ik weet niet of ik goed kan kiezen,
ik ken tenslotte de opdrachten
en het zijn allemaal uitdagingen.
En wat kun jij je daar goed aan houden.
Petje af hoor!

Esther zei

Super die foto's van je.. Erg leuk om te zien hoe je anders bent gaat fotograferen door de opdracht van Jola.